Uthyrningsregler

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska vara student på Högskolan Dalarna i Falun eller Playground Squad. Studietakt minst 75 %*
  • Du ska kunna betala hyran med din inkomst; lön, studielån/studiebidrag
  • Du ska inte ha någon hyresskuld eller betalningsanmärkning
  • Du ska ha en gällande hemförsäkring
  • Kopparstaden förbehåller sig att fritt välja hyresgäst
  • Du ska folkbokföra dig på studieorten (Läs mer här)

* Bevisas med antagningsbesked/letter of acceptance/registreringsintyg från Högskolan Dalarna eller Playground Squad. Intyg som styrker att du studerar eller kommer att studera vid Högskolan Dalarna finns att hämta på Antagning.se om du har sökt studier eller DU.se om du redan är antagen.

Information

Betalning
Hyran betalas alltid i förskott, senast sista vardagen i varje månad. Kontakta oss om du vill ha autogiro.
E-faktura anmäler du själv via din internetbank.

Om du är sen med betalningen
Kopparstaden skickar inga påminnelser. Om du inte betalar din hyra i tid kommer vi att skicka ärendet vidare till vår partner Intrum. Då tillkommer en lagstadgad avgift på 180 kronor och till detta tillkommer dröjsmålsränta. Är du upprepat sen med dina betalningar eller du inte betalar alls kommer du att bli uppsagd ifrån ditt hyresavtal.

Körutin vid ny lägenhet
När du har fått en lägenhet hos oss så nollställs dina köpoäng. Är ni två på avtalet nollställs ni båda två.
I samband med att detta sker blir du spärrad i vårt kösystem. Vill du åter aktivera dig i kön för att samla nya poäng gör du det via ”mina sidor”. För att ta bort spärren och kunna göra nya intresseanmälningar kontaktar du Studentkontoret så hjälper vi dig med det.
Skillnader beroende på om en eller två står på avtalet:

Uppsägning
Vi har 3 månaders uppsägning räknat från nästkommande månad. Behöver du byta utbildningsort under din studietid? Antagningsbesked från annan Högskola ger dig 1 mån uppsägningstid av studentlägenhet.Du kan säga upp ditt lägenhetsavtal genom att besöka Studentkontoret eller skicka ett mail inklusive ditt kundnummer och ärende.

Besiktning
Boka tid för besiktning genom att skicka ett mail. Boka minst en vecka innan du flyttar ut. När vi gör besiktningen kontrollerar vi att det inte finns några skador i rummet / lägenheten och att det är städat enligt våra regler så att nästa hyresgäst kan flytta in. När besiktningen är klar lämnar du nycklarna till Bovärden. Om besiktningen är ok och du har betalat alla hyror betalar vi tillbaka depositionen till ditt bankkonto.