Sök ledigt

Studenter som studerar på Högskolan Dalarna eller Playgroundsquad kan söka våra studentlägenheter.

Är du gymnasieelev hänvisar vi dig till våra ordinarie lägenheter.
(Dessa lägenheter kräver att gymnasieelevens förälder (över 18 år) står på avtalet).

1. Registrera dig. Detta kan du göra innan du fått ditt antagningsbesked och du för gör det för att börja samla poäng i bostadskön. (Du får 1,5 poäng/dag).

2. Om du är ny student: Maila ditt Antagningsbesked som pdf till student@kopparstaden.se. Då vi tagit emot ditt antagningsbesked tar vi bort spärren som tidigare funnits på din sida. Du får en bekräftelse via mail då spärren tagits bort.

Om du är befintlig student på högskolan Dalarna och söker lägenhet hos oss: Skicka in ditt registreringsintyg där det framgår att du är registrerad på de kurser du är antagen till. Du laddar ned det på Ladok.

3. Nu kan du aktivt göra Intresseanmälningar på lediga studentlägenheter. (Du kan göra intresseanmälan och få erbjudande på max tre lägenheter i taget).

4. De tre första, (med flest köpoäng) kommer att få Erbjudande på lägenheten.

5. Svara alltid Ja eller Nej på dina erbjudanden. Om du missar att svara spärras du från att söka ytterligare lägenheter.

  • Vi kontaktar dessa i turordning, dvs vi tar först kontakt med den som har flest köpoäng. Om den som är först tackar nej, går vi vidare till nummer två osv.
  • Det är ok att svara Ja till flera lägenheter samtidigt.
  • Dina poäng påverkas inte av ett Ja- eller Nej-svar.

6. Bekräfta ditt kontrakt. (Två alternativ).

  • Besök oss i Bobutiken för att signera ditt kontrakt inom tio dagar. Under högsäsong för in- och utflytt kortar vi den tiden till fem dagar.
  • Betala din första hyra inom tio eller fem dagar.
    (Beroende på säsong).

7. Hämta nycklar. Se vår Bobutiks öppettider för att hämta dina lägenhetsnycklar inför inflytt.

Dina köpoäng. När avtalet skrivits ut, dvs efter att vi kommit överens om att du ska ha lägenheten, nollställs dina köpoäng. För att åter börja samla poäng behöver du aktivera dig på nytt i kön.