Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium

Är du bosatt i Dalarna, studerar heltid vid Högskolan Dalarna och är engagerad i dina studier och på din fritid? Då kan du ansöka om Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium på 20 000 kronor.

Vem kan söka?

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium vill uppmuntra studenter bosatta i Dalarna som studerar heltid vid Högskolan Dalarna.
Vid sidan av dina studier har du ett socialt engagemang. Med socialt engagemang menas att du på egen hand eller via engagemang i en förening, organisation, myndighet, företag eller annan aktör engagerar dig för människor i Borlänge och/eller Falun. Ditt engagemang bidrar till goda förhållanden och positiv utveckling i ett bostadsområde eller bland andra grupper av människor i Borlänge och/eller Falun. Det kan också vara att du är engagerad i studiesocialt arbete som till exempel i studentkår, arbetsmarknadsmässa eller liknande.

Utdelning

Stipendiet är på 20 000 kronor/år/person och delas ut en gång/år till minst fyra personer. Utdelning sker under våren efter sista ansökningsdatum.

Vilka tar beslutet om vem som blir tilldelad?

Juryn består av ett urval av representanter från medverkande företag samt Dalarnas studentkår och tar ett beslut om vilka som tilldelats stipendiet senast 28 februari nästa år.
Viktiga parametrar vid bedömningen är jämställdhet och mångfald och att den sökande uppfattas som en god representant för Högskolan Dalarna och en förebild för framtida studenter.

Statut

Statut för Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium hittar du här.

Ansökan

Skicka in din ansökan senast 30 november. Ansökningsformulär för Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium hittar du här.

Vi som gör detta möjligt

Företagen bakom Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium:

AB Borlänge Energi
AB Stora Tunabyggen
Advokatfirman Glimstedt Dalarna AB
Fastighets AB Hushagen
Fiskarhedenvillan AB
HSB Dalarna
Kopparstaden AB
Lindgrens Fastigheter AB
Mockfjärds AB
Prefament AB
Romme Alpin
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB
Swedbank
TriaTech IT AB